Advertisement
more top stories »

Home Extension


— Architecture

Australian Hill House rides a wave of grass

Australian architect Andrew Maynard has come up with an unorthodox approach to capturing the sun in winter and excluding it in the summer. One of his latest creations, Hill House, is an urban family home in Melbourne that appears as if it is riding a wave of grass. The family home extension has been built upon the footprint of what once had been the back yard, without obstructing or losing the original building. Seemingly perched above a rolling hill, the new building faces the sun and the box-shaped structure above acts as a passive solar eave, cutting out summer sun, while letting the winter sun flood in. Read More
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Subscribe to Gizmag's email newsletter

Advertisement